среда, 22. март 2017.

Тематски дан ''Вода је наше благо''

22. марта 2017. на Светски дан вода,  реализовали смо тематски дан под називом:''Вода је наше благо.'' Овај тематски дан планиран је нашим еколошким акционим планом и одржан је у свим одељењима млађих разреда како у матичној школи тако и у подручним одељењима.
Циљ овог тематског дана јесте указивање на значај воде за живи свет на земљи, на чињеницу да је питке воде у свету све мање и да је неопходно да ученике научимо да штеде воду.
У Драчићу у уводном делу тематског дана, ученици 4. разреда извели су еколошку представу ''Вода је наше благо,'' коју је са њима припремила учитељица Ана Лукић према драмском тексту учитељице Луције Тасић.
Четвртаци су одлично ''изнели''своје улоге и одржали пажњу свих ученика укључујући и предшколце.
Браво Данијела, Немања, Никола, Милице, Иво! Били сте изванредни!
Потом је свака учитељица у свом одељењу реализовала тематски дан према свом плану.











Другаци су рециклирали, креирали и  уживали правећи реку од извора до ушћа.








Само у чистој води рибице пливају и уживају.

Сачувајмо рибама воду!






Ученици седмог разреда Јелена Јездић и Дејан Тешић на часу хемије  су направили пано о води, хемијском саставу воде , значају воде за живи свет, и заступљености воде у људском телу.

Ученице осмог разреда су написале рад о заштити воде као и о начинима загађивања воде. Њихов рад је прочитан ученицима наше школе у виду обавештења, тим обавештењем смо желели да код наших ђака развијемо еко свест о рационалном коришћењу воде, као и о спречавању загађености воде. За квалитетан рад са ученицима побринула се наставница хемије и биологије Слађана Голубовић.




              Едукативно, практично, забавно и креативно било је и у нашим подручним школама.
Ученици из Жабара путем теренске и амбијенталне наставе учили су о значају вода.














Ученици из Бачеваца радили су према концентричним круговима, у групама по разредима.




Ученици из подручне школе у Пријездићу радили су у комбинованим одељењима 1. и 3. и 2. и 4. разреда. Ово су продукти рада 2. и 4. разреда.







Нема коментара: