субота, 15. април 2017.

СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА

 У складу са нашим Еколошким акционим планом 7. априла 2017. обележили смо Светски дан здравља. Најпре је свим ученицима од 1-8. разреда у виду обавештења прочитали пригодан текст:


Светски дан здравља обележава се широм света 7. априла сваке године под покровитељством Светске здравствене организације.
Одлука да се овај дан обележава донесена је на  Првој скупштини ове организације  одржаној од 24. јуна до 24. јула 1948. године у Женеви.
Светски дан здравља се слави као годишњица оснивања СЗО, с једне стране, али у исто време организација користи тај дан да би скренула пажњу светске јавности на најзначајније проблеме у вези са здрављем људи на глобалном нивоу. Овај дан  данас признају и обележавају многе владе и невладине организације заинтересоване за јавно здравље, а међу њима и Влада Републике Србије.
Сваке године СЗО и друге институције организују различита међународна, регионална и локална дешавања са фокусом на тему коју је за ту годину препоручила Светска здравствена организација. Ово подразумева организовање предавања, дељење промотивног материјала, медијске кампање, едуковање здравствених и других радника и појединаца свих узраста, организовање бесплатних прегледа и давање савета у домовима здравља, Црвеном крсту, на јавним местима итд, и то не само на овај дан него често и током целе године. Циљ обележавања овог дана је да се укаже на конкретан проблем, да се подигне свест људи о његовом значају, као и да се предложе одговарајуће мере.
Много пута смо чули изреку:''Здравље је највеће богатство.'' Да ли сте размишљали шта она заправо значи? Ако нисте-размислите!
Бити здрав се не подразумева само по себи. Да би човек био здрав треба да се правилно храни, да се креће, да редовно контролише своје здравље одласцима и превентивним прегледима код лекара.
''Здрав  човек има 1000 жеља, а болестан само једну.''
Чувајте своје здравље док имате шта да сачувате и наздравље вам било!

1.разред____________________  5.разред________________
2.разред____________________  6.разред________________
3.разред____________________  7.разред________________
4.разред____________________ 8.разред________________


                                                                                                                                   Еко тим школе

За ученике млађих разреда родитељ ученица 1. разреда Ане и Мине Крстивојевић, др Милица Крстивојевић члан Еко тима школе одржала је предавање на тему здравих стилова живота. Пре давање је било интерактивно. После предавања ученици су др Милици постављали питања о свему што их занима везано за здравље.







Нема коментара: